Életmódtanács.hu

vegye kezébe az élete alakulását...

Főoldal Bemutatkozás Blog Galéria Oktatás, tanfolyamok Egészség videó Kapcsolat
Életmódtanács.hu / Oktatás, tanfolyamok / A holisztika lényege

A holisztika lényege

A holisztika lényege, hogy az embert egésznek tekinti. Nem kezeli külön a testrészeket, sem a testet és lelket, hanem törekszik a test, lélek és szellem egységének megteremtésére. Mindezt létrehozni nem könnyű feladat, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal és a külvilággal.

Dr. Csomai Zitával és Martin Zsuzsannával a Holisz stúdió vezetőivel beszélgettünk képzéseikről.

- A holisztikus szemléletet alkalmazó szakember nemcsak a betegséget kezeli, hanem célja az egészség helyreállítása és fenntartása. Ennek kiemelkedően fontos része a prevenció, azaz a megelőzés. A holisztikus gyógymódok által nemcsak tüneteket kezelünk, hanem okokat is kutatunk. Nagyon fontos, hogy a test regenerálása mellett nagy hangsúlyt fektessünk lelkünk ápolására. Nem elég azonban, ha csak néha-néha foglalkozunk magunkkal, érdemes életmódot és életstílust váltani, tudatosan élni. Figyeljünk a táplálkozásra, mozogjunk, pihenjünk, meditáljunk, ápoljuk lelkünket!

- Milyen képzésekre lehet jelentkezni ősztől?

- Képzéseinket továbbra is nagy óraszámban tartjuk, mert úgy gondoljuk, hogy így lehet hitelesen átadni a tudást és a tapasztalatot, amelyet a hallgatók biztonsággal tudnak felhasználni a mindennapokban. Továbbra is bízunk benne, hogy a tőlünk vizsgázók szép eredménnyel szerepelnek majd, mind a való életben, mind pedig a hivatalos megmérettetés idején. Ehhez igyekszünk minden eszközt megadni: a szakképzett oktatókat, a színvonalas előadásokat, a szép környezetet. Emberközpontú filozófiánk pedig lehetővé teszi a személyes figyelmet, így lehetőség nyílik az egyedi igények figyelembevételére is.

2014 őszén indulnak a következő gyakorlat-orinetált, magas óraszámú képzéseink! Minden tanfolyamot nagy tapasztalattal rendelkező, elismert szakemberek tartanak.

Alapképzések

Egészségügyi alapismeretek modul: A képzés célja, hogy a hallgató megismerje az emberi test felépítését, lássa az összefüggéseket az egyes szervek és szervrendszerek között. Tisztában legyen a leggyakoribb betegségekkel, azok tüneteivel. Oktatóink orvos-természetgyógyászok akik szaktudásukkal és tapasztalataikkal segítik közelíteni egymáshoz az allopatikus gyógyászatot és az alternatív megoldásokat.
Óraszám:112 óra (7 hétvége) 100.000 Ft. (áfával)   Kezdés: 2014. Szeptember 13. érdeklődés: Dr. Csomai Zita drcsomai@gmail.com

Természetgyógyászati alapismeretek modul: Megismerteti a természetes gyógymódok filozófiáját, betekintést ad a legnagyobb irányzatok gyógyító elveibe. A képzés keretein túl a hallgatónak kötelezően részt kell vennie életmód-táborban, amelynek díját a tanfolyam nem tartalmazza! Segítséget nyújt a hallgatónak eldönteni melyik szakképzést válassza. Képzésünk gyakorlatorientált, rengeteg olyan információt, eszközt ad a hallgatók kezébe, ami azonnal használható a családban, vagy a baráti körben, ezzel gyakorlatot, tapasztalatot szerezhetnek a hallgatóink a későbbi természetgyógyászati munkához.
Óraszám: 112 óra (7 hétvége) 100.000 Ft (áfával) kezdés: 2014. Szeptember 13. érdeklődés: Dr. Csomai Zita drcsomai@gmail.com

Szakképzések

Életmód- tanácsadó és terapeuta szakképzés: Az életmód-tanácsadás és terápia olyan élmény-centrikus módszer-együttes, amely a népbetegségek megelőzésével, kiegészítő kezelésével foglalkozik, mégpedig az életmód tartós átalakítása által. Ez a legösszetettebb, legmagasabb szintű szakterület a természetgyógyászaton belül, elvégzéséhez felsőfokú képesítés szükséges.

Képzésünkön nagy hangsúlyt fektetünk a magas elméleti- és gyakorlati óraszámra, mert ez elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a hallgatóink a vizsga letétele után képesek legyenek kliensekkel foglalkozni, életmódváltásukat felépíteni, levezetni, előadásokat tartani, életmód-tábort szervezni, vezetni.
Óraszám: 172 óra (11 hétvége) 135.000 Ft (áfával) kezdés: 2014. Október 11. érdeklődés: Dr. Csomai Zita drcsomai@gmail.com

Alternatív mozgás- és masszázs terápia szakképzés: A Keleti kultúrák gyógyító filozófiái, az ahhoz tartozó mozgás- és masszázsterápiákkal foglalkozik, mint például Kínai öt-elem tan, az indiai ayurvéda, a jóga, a chi-kung, a thai-chi, a Do In,  a kínai-masszázs, a Thai masszázs és a légzésterápiák. Képzésünkön nagy hangsúlyt fektetünk a magas elméleti- és gyakorlati óraszámra, mert ez elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a hallgatóink a vizsga letétele után képesek legyenek kliensekkel foglalkozni, mozgásgyakorlatokat felépíteni, levezetni.
Óraszám: 144 óra (9 hétvége) 125.000 Ft (áfával) kezdés: 2014. Október 11. érdeklődés: Dr. Csomai Zita drcsomai@gmail.com

Fitoterápia szakképzés: A fitoterápia magába foglalja a gyógynövényekkel történő alternatív, természetes gyógymódokat. A hallgatók megismerkednek a növények fő hatóanyagaival, azok szervezetre gyakorolt hatásával, a növények hatástani, illetve terápiás besorolásával, alkalmazásuk módjával, helyével és értékével a terápiás rendben. Kiemelten óraszámban foglalkozunk az aromaterápiával, amely az illóolajok gyógyhatását tárgyalja és a méhkaptár termékeivel: apiterápia.
Óraszám: 124 óra (8 hétvége) 115.500 Ft (áfával) kezdés: 2014. Augusztus 2. érdeklődés: Martin Zsuzsanna aromazsu@gmail.com

Reflexológia szakképzés: A képzés folyamán a hallgató részletesen megismerkedik a talpon elhelyezkedő zónákkal, azok kezelésével (masszírozásával) és alapos elméleti tudásra tehet szert. A reflexológia olyan természetes gyógymód, amely a test reflexpontjainak kezelésén: ingerlésén, nyomásán, vagy masszírozásán alapul. Szűkebb értelemben a reflexológia a talp (és a kéz) masszírozásának művészete. A talpon lévő zónák, pontok ingerlésének következtében aktivizálódnak szervezetünk öngyógyító folyamatai, testünk az egyensúlyi állapot létrehozására törekszik, legyőzve így a betegségeket, kóros állapotokat. A tanfolyamot kis csoportban tartjuk (max. 8 fő), a maximális személyre szóló figyelem érdekében. Amennyiben az érdeklődők száma úgy kívánja, újabb csoportot indítunk. 4 főtől lehetőség nyílik egyedi időpontok kitűzésére is!
Óraszám: 96 óra (6 hétvége) 121.920 Ft (áfával) kezdés: 2014. Szeptember 13. érdeklődés: Makhajda Judit makhajda.judit@gmail.com

Elérhetőségeink:

Helyszín 1 (EÜ, TGY, AMM, ÉTT)
Dr. Csomai Zita +36 70 336 7773, drcsomai@gmail.com

Fit Forma Stúdió 1042 Budapest, Király u. 13.
Megközelítés: Hármas metróval a végállomásig (Újpest Központ), majd öt perc séta. Autóval a környező utcákban a parkolás ingyenes (Lebstück Mária utca).

Helyszín 2 (FITO, REF)

Martin Zsuzsanna: +36 30 701 8755  e-mail: aromazsu@gmail.com

Budapest, XIII. ker., Mohács utca 8/A

Megközelítés: 14-es villamossal Hun utca megálló, 1-es villamossal Lehel út megálló, kék metróval az Árpád-híd, vagy Lehel tér felől, 105-ös busszal Róbert Károly körút megálló, autóval a parkolás a hétvégi és munkaszüneti napokon ingyenes.

Vizsgák és megszerezhető végzettségek

A természetgyógyászati vizsgát kizárólag a GYEMSZI – ETI-nél lehet tenni (régen ETI = Egészségügyi továbbképző Intézet; ma összevonták, kibővítették, így lett GYEMSZI = Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet), mely államilag elismert vizsga.

A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében OKJ-s természetgyógyász, vagy egészségügyi képzés nincs!

A vizsgák időpontját és árát az Intézet határozza meg. Ez szinte minden alapmodulnál és szakképesítésnél eltérő, alapvetően írásbeli, szóbeli és gyakorlati részekből állnak. http://www.eti.hu/eti/406/4029

A hallgató a sikeres szakvizsga elvégzése után automatikusan bekerül az EEKH (Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal) rendszerébe és nyilvántartási számot kap. www.EEKH.hu. A folyamatos fejlődés fenntartása érdekében a természetgyógyászoknak is kötelező a továbbképzéseken való részvétel, a kreditpontok igazolása.

Mindezek mellett a hallgató a szakképzéseken megkapja az oktatási intézmény Tanúsítványát is, ami a tanfolyam elvégzését igazolja (de ez nem egyenlő a szakvizsgával!).

A kreditpontok gyűjtésére és a további fejlődés biztosítására természetesen stúdiónk is rendszeresen szervez számtalan továbbképzést, szakmai napot, kirándulást, gyógynövény-túrát, életmód-tábort. 

Minden programunkról részletes leírás a honlapunkon, www.holiszstudio.hu, illetve a Facebook oldalunkon https://www.facebook.com/eletmodtanacs

Elküldve: 2014-08-01 Beküldő: